© freelance tekstforfatter Christian Nevado
Fritz Schur fik styr på salgsarbejdet med CRM løsning fra Mondo


Fritz Schur Consumer Brands A/S er 100 % ejet af Fritz Schur Gruppen. Virksomheden har siden 1976 distribueret mærkevarer for internationale producenter i de nordiske lande. Varerne omfatter bl.a. produkter til børne-, hjemme- og sundhedspleje samt levnedsmidler og drikkevarer, heriblandt Schweppes, Electrolux, IDA, Kodimagnyl m.fl.


Field Force director Martin Hellesen fortæller: "Før Mondo leverede vores nye CRM-løsning, var databehandlingen i virksomheden meget ustruktureret. Sælgerne gemte bare salgsdata på deres egen PC, og der var ingen fælles adgang til dem. Og da vi har en halv snes sælgere, som er i løbende dialog med 200-300 butikker, er det vigtigt for os at kunne planlægge besøgene optimalt og have let adgang til alle salgsoplysninger - gerne mobilt."

Let og mobil adgang til salgshistorik

"Med den nye løsning har vi kundekort for hver enkelt kunde liggende i CRM-løsningen. Kundekortene rummer alle oplysninger om salgshistorik, distrikt, brugerprofil osv. Når sælgerne så er på kundebesøg, har de alle oplysningerne med og kan samtidig ajourføre kundekortene offline med de nyeste aftaler, og databasen opdateres automatisk, når sælgerne logger på netværket igen. Det betyder, at sælgerne ikke som tidligere skal bruge tid på opdatering, når de kommer hjem. Det giver også fleksibilitet, fordi nye sælgere har nem adgang til historikken, så vi kan flytte rundt på distrikter og lægge kunder ind under nye sælgere," understreger Martin Hellesen.

Let at indsamle og finde viden

"I CRM løsningen fra Mondo kan vi fortælle vores sælgere, hvilke marketingmæssige oplysninger, de skal indsamle ved deres kundebesøg, og den indsamlede viden kan vi så bruge til at målrette vores salgs- og marketingindsats. Når vi bliver kontaktet af nye virksomheder, kan vi også hurtigt checke, om vi har arbejdet med dem før, og om de vil være interessante for os at arbejde med. På den måde fungerer CRM løsningen som vores interne 'Gule Sider'. En anden fordel ved at have alle oplysningerne samlet få steder er, at det bliver nemmere for os at evaluere, hvor langt vi er med opnåelse af vores salgsmål," oplyser Martin Hellesen.

Bedre klædt på til salgsarbejdet

"For os er Mondos CRM-løsning en hjælp til at optimere vores salgsredskaber, når vi skal sælge til butikkerne. Det betyder, at vi er bedre klædt på, både til at vælge blandt potentielle kunder og køre samarbejdet med dem effektivt og professionelt - uden så meget papirarbejde. I skrivende stund arbejder vi med at få CRM løsningen integreret i resten af virksomheden. Senere vil Mondo udbygge løsningen med et salgsstyringssystem, som altid er online. Det betyder, at vi vil kunne optage ordrer via PC direkte i systemet med alle oplysninger om rabatter, kampagner, historik og så videre," slutter Martin Hellesen.