© freelance tekstforfatter Christian Nevado

Mondo leverer varen til tax-free.dk


Københavns Lufthavne A/S ejer og driver lufthavnene i København og Roskilde og stiller infrastruktur, bygninger og servicefaciliteter til rådighed for de mange virksomheder, som driver deres forretning i lufthavnen. Københavns Lufthavne beskæftiger cirka 1.700 medarbejdere.


Head of business development & marketing for Københavns Lufthavne, Henrik Bjørner Søe, fortæller: "I slutningen af sidste år besluttede vi i nært samarbejde med vores IT-afdeling at undersøge mulighederne for at outsource den tekniske drift og videreudvikling af tax-free.dk. Vores IT-afdeling vurderede de mulige samarbejdspartnere på markedet og hvordan de kunne udføre løsningen. Og vi blev enige om, at Mondo ville passe ind i virksomhedens kultur, at de kunne sikre os den fornødne hastighed på sitet og samtidig hoste vores løsning bagefter," oplyser Henrik Bjørner Søe.

Nyeste Microsoft Commerce Server på halv tid

"Ved specifikation af løsningen overfor Mondo lagde vi vægt på et funktionelt site med en høj oppetid og gode svartider. Desuden skulle løsningen indeholde samme funktionalitet som vores nuværende site, men samtidig give os mulighed for at udbygge funktionaliteten med den nyeste version af Microsoft Commerce Server. Og det hele skulle på plads relativt hurtigt, i løbet af to måneder," tilføjer Henrik Søe. "Normalt vil en så stor opgave tage dobbelt så lang tid."

Tæt samarbejde mellem udvikling og hosting

"Mondo løste opgaven i tæt samarbejde mellem Danmark og deres offshore udviklingscenter i Pakistan, og fik en mand derfra til Danmark for at samarbejde med det danske team. Mondo begyndte arbejdet med den nye tax-free.dk omkring årsskiftet, og efter cirka 2.000 arbejdstimer havde de sitet færdig og køreklar 1. marts i år. Arbejdet omfattede 6-7 uger til udvikling og 1-2 uger til test."

Varen leveret og ønskerne opfyldt

"I skrivende stund er løsningen i drift hos Mondo. Og jeg kan oplyse, at sitet virker efter hensigten, arbejder hurtigt og opfylder de krav, vi har stillet til den. Så jeg må sige, at Mondo har leveret varen og opfyldt vores ønsker," slutter Henrik Bjørner Søe.